MTK-mesarstvo-koledar80
Dediščina izdelovanja trajnih mesnih izdelkov na Slovenskem je zelo bogata. Številne pokrajinske posebnosti in značilnosti, cela zakladnica tehnologij in načinov konzerviranja v dimu, na zraku in kraški burji. To dediščino nadaljuje in razvija Mesarstvo ČADEZ. Mojstri mesarji izdelajo izvrstne trajne salame kot so kmečkadomačagovejajelenova in konjska. H kosu dišečega črnega kruha se prileže čajna ali domača klobasa. Slednja tudi z zaseko, v kateri ima svoje “domovanje”. Od balkanskih trajnih mesnih posebnosti izdelujejo sudžuk, med našimi slovenskimi posebneži pa je znameniti visoški želodec. Odlično boste narezali tudi suho govejo obešankodimljeni svinjski hrbet brez kostidimljeno panceto in domači zašineksuhi vrat ali kot mu ponavadi pravijo budžola. Prava mojstrovina je domači pršut s kostjo, za katerega potrebujete le še primeren nož in roko…
V primeru, da vas zanima nakup sušenih mesnin, nas kontaktirajte!